Dia Internacional de la nena i la dona en la ciència

Els dies 6 i 7 de febrer hem celebrat el Dia Internacional de la nena i la dona en la ciència.

La setmana abans vam estar parlant amb l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO sobre la dona i la ciència i els problemes que, al llarg de la història, hi ha hagut en l’accés i en el reconeixement de les científiques. També vam veure un vídeo sobre la Missió Hypatia, amb la participació de 9 científiques catalanes.

La nostra escola s’ha inscrit al programa #100tífiques i hem pogut gaudir de dues xerrades de científiques que actualment estan treballant. Concretament va venir la Sandra González (enginyera química) a 6è de primària i la Nuria Cañigueral (química) a 1r d’ESO. Ambdues treballen als laboratoris Boehringer Ingelheim de Sant Cugat del Vallès. 

A la xerrada a 6è, la Sandra ens ha explicat tots els processos que es segueixen referents a la seguretat i al control de qualitat dels medicaments que es fabriquen per a diferents malalties; i a la xerrada a 1r d’ESO la Nuria ens ha comentat l’organització que es segueix per organitzar les plantes de fabricació dels medicaments. També ens ha portat material com bates (que ens hem provat) per poder entrar en els zones estèrils i un model d’inhalador que comercialitzen per a persones amb malalties respiratòries.

En ambdós casos hem pogut comprovar de primera mà tot el que s’està fent en recerca en aquests laboratoris. També hem pogut conèixer una mica la vida personal i familiar de les científiques, així com les seves aficions i interessos.

Els agraïm molt la seva col·laboració. L’alumnat ha rebut amb molt d’interès les dues xerrades i les ha valorat molt positivament.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt