En defensa del carril bici de Via Augusta

Ens trobem en un context de crisi climàtica, els nivells de la qualitat de l’aire a la nostra ciutat sobrepassen els límits i les recomanacions marcades per la UE i la OMS. 

Hi ha evidències científiques que la contaminació i el soroll, més enllà de les afeccions en la salut de les persones, afecta al desenvolupament cognitiu dels infants. És per aquest motiu que des de la Comissió de Medi Ambient i Mobilitat portem un temps treballant en revertir, des de les nostres possibilitats, aquesta situació. 

Ens hem adherit a diverses iniciatives que s’estan creant a nivell barri i ciutat que tracten aquest tema, hem fet accions per tal d’aconseguir un entorn millor a l’escola, estem treballant per que l’escola sigui un espai més verd, sent conscients que tota millora repercutirà positivament en nostres infants i la comunitat de l’escola.

La propera acció a la que ens hem adherit es per la defensa del carril bici de Via Augusta. Aquí podeu llegir el Manifest.

Som el districte amb més densitat escolar d’Europa, amb més de 35.000 alumnes i més de 110 centres educatius, dissenyat amb una perspectiva cotxe centrista on vianants i altres formes de mobilitat han estat sempre desfavorides. 

Fa 3 mesos es va inaugurar el Carril bici de Via Augusta que permet enllaçar de forma segura els barris amb el centre de la ciutat. Ara amb el canvi de govern a la ciutat i fomentat per la pressió d’altres sectors s’està considerant d’eliminar-lo, i és en aquest punt on diverses entitats, associacions i comunitat educativa del districte ens estem coordinant per tal de defensar aquesta infraestructura ja que considerem que és necessari potenciar aquest canvi en la mobilitat: necessitem vies segures on els nostres infants puguin circular amb tranquil·litat i es puguin desplaçar a les seves activitats diàries de manera segura, necessitem una reducció del trànsit i de l’ús del cotxe privat, potenciant les alternatives, en definitiva, disposar d’una ciutat amable amb la ciutadania i proactiva davant l’emergència climàtica.

 Podeu unir-vos-hi el dissabte 21 d’octubre a les 11h a la Plaça Molina amb bicicletes, patinets, caminant.

Si teniu iniciatives, idees o propostes per tal de millorar els entorns d’escola, mobilitat, espais d’escola o altres iniciatives relacionades, escriviu-nos o afegiu-vos a la comissió a través del mail mediambient@escolaprojecte.cat tota proposta o ajuda serà benvinguda!


Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt