ENVERDIM ELS RACONS DE L’ESCOLA!

Des del mes de setembre, els nens i nenes de 1r d’ESO estem treballant en un projecte anomenat Enverdim els racons de l’escola! Cada setmana dediquem una hora a fer realitat l’objectiu que la nostra escola sigui cada cop més verda. 

I com ho fem? Al principi de tot, vam escollir quins racons volíem millorar amb la intenció de tenir més plantes a l’escola. Aquests racons són els que hi ha a banda i banda de la rampa de l’hort, és a dir, on l’ESO tenim la sortida al carrer Mas Yebra.

Amb els espais ja seleccionats, les següents feines han consistit en remoure la terra i afegir substrat nou, netejar els racons, delimitar els espais útils per a plantar… Mentre hem fet aquestes tasques hem après a fer servir eines com l’aixada, la podadora, el rastrell, etc. A més a més, hem visitat més d’una vegada un centre de jardineria proper a l’escola per comprar el substrat i les plantes aromàtiques.

Després d’una primera etapa en què ens vam centrar en plantar aromàtiques amb l’objectiu d’atreure els insectes pol·linitzadors, la segona etapa ha consistit en plantar els nostres primers enciams. Hem fet tot el procés nosaltres, és a dir, que no hem comprat la planta d’enciam ja feta sinó que hem sembrat les llavors i després, quan han crescut una mica, les hem trasplantat als espais que prèviament havíem preparat. Ara mateix ens trobem en la tercera etapa, i tot just hem sembrat llavors de ravanets i de pebrots, a veure si tenim sort i podem fer més variat acolorit el nostre hort.

Esperem que aquesta iniciativa us hagi agradat i us convidem a visitar aquests espais de l’escola perquè pugueu veure en directe com estem enverdint l’escola. 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt