TREBALLEM LA VEU

El 16 de novembre del 2023, els nois i noies de 6è vam anar al Teatre Nacional de Catalunya a fer uns exercicis i jocs per entrenar tècniques d’expressió. Aquesta activitat ens va ajudar molt a entendre com s’ha d’actuar davant el públic, utilitzant correctament el to de veu i projectant la veu quan cal. Tot el vam aprendre ho vam posar en pràctica a la Cantada de Nadal, duent a terme l’obra Conte de Nadal de Charles Dickens.

El primer joc que vam fer es deia el pescador, on triaven a un nen/a que havia de córrer, cridant, mentre intentava tocar als seus companys/es fins que no pogués cridar més. Aquest exercici t’ajuda a treballar les cordes vocals i la respiració.

El segon exercici va consistir en el fet que un nen/a sortia de la sala i els seus companys/a pensaven un entorn que pogués identificar amb un so ambient habitual, que imitàvem amb la veu i el company/a que havia sortit havia d’endevinar on estava. Un exemple clar podria ser el so d’una cuina.

El tercer joc que vam fer eren travallengües i ens havíem de col·locar per grups de 5,6 persones i la Maria que era la noia amb la qual fèiem tots els jocs aixecava un full amb els travallengües i cada grup deia el que estava escrit primer lent i després ràpid.

L’últim joc que vam fer va ser posar veu a uns curtmetratges sense veu. Fer doblatge va ser molt divertit!

Va ser una activitat molt profitosa que farem servir en les nostres properes actuacions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt